Vlieg Detail © 2013 insectOrama. All rights reserved.

Te gast: Herman Vanvinckenroye

Deze speciale gast heeft geen sjablonen nodig om te tekenen maar insecten tekenen kan hij des te beter.

Herman Vanvinckenroye (°1947) is mijn voorganger op het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Hij werkte er al sinds de jaren 1970 als wetenschappelijk tekenaar. Dat was de tijd toen de computers nog niet aan land waren gekropen en alle grafisch werk er met de hand gemaakt werd.

 

In wandelgangen op het instituut hing vorig jaar een tentoonstelling met een overzicht van zijn werk en ik kon nooit voorbij zijn tekeningen van insecten zonder er weer eens minutenlang naar te staren.

Toen ik hem onlangs tegenkwam vertelde ik hem over insectOrama en dat zijn werk erg inspirerend is en dat ook kan zijn voor mijn publiek. Zijn talent is moeilijk te evenaren maar ik toon jullie naast enkele van zijn tekeningen ook de details.

Geniet ervan, bekijk ook goed de patronen die de details en textuur tevoorschijn toveren. Als je er zin van krijgt en veel tijd hebt, probeer het dan ook eens! En laat het me zien hé? Dan stuur ik ze door naar Herman.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>