Ecoline Les © 2013 insectOrama. All rights reserved.

Ecoline Tips

Hieronder toon ik drie technieken met ecoline die ik gebruikt heb voor de “Ecoline Collectie”. Gelieve er naar hartelust zelf mee te experimenteren.

Ecoline met zout

Als je zout strooit in natte ecoline wordt de inkt geabsorbeerd en krijg je texturen die je anders niet zelf kan schilderen. Op de tekening met groen gebruikte ik zout van de molen. Dat geeft betere patronen dan gewoon keukenzout (zie de tekening met bruine ecoline).

 

Ecoline in laagjes

Bij deze tekening werkte ik in laagjes waar ik telkens papieren zakdoekjes indrukte om de inkt terug op te nemen. Werk van licht naar donker en gebruik glad tekenpapier, bijvoorbeeld Bristol. Op de onderste afbeelding zie je dat markerpapier of aquarelpapier de ecoline direct absorbeert en dat je ze niet kan opnemen met keukenrol of wat dan ook.

 

Ecoline met Posca

Als je ecoline opgedroogd is en je tekent er over met een witte Posca verfstift dan kleurt de verf een beetje aan met de onderliggende laag. Zo krijg je gebroken wit  met de ecoline tint die je gebruikt hebt. De tekening hieronder is in verschillende lagen ecoline gekleurd en eenmaal droog vol patronen getekend. Een detail zie je onderaan.

Mijn kroost is er zot van en werkt aan een Remix!

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>