Cover zomer 2012 © 2012 insectOrama. All rights reserved.

Collectie “Zomer 2012″

Ziehier mijn tekeningen van de voorbije zomer samen met een woordje uitleg over het tekenmateriaal dat ik heb gebruikt. Er volgen nog bijkomende berichten over oliepastel en ecoline die ik respectievelijk ontdekt en herontdekt heb. Als je vragen hebt kan je die in de commentaren onderaan toevoegen.

Gloeidiefje

Gemaakt met insectOrama, oliepastel en potlood. Oliepastelkrijtjes zijn een betere versie van wasco’s. Ze werken sneller dan aquarelpotloden en zijn ook wateroplosbaar. Hier zijn ze rechtsreeks ingekleurd en daarna met een nat penseel bewerkt. De afwerking gebeurde met een gewoon vulpotlood.


;

Zwembroektor

Groen ingekleurd met ecoline en met en fijne zwarte stift afgewerkt. De ogen werden met een witte verfstift zichtbaar gemaakt. Ecoline komt ook nog in een aparte les aan bod.;

Toekandolfijn

Uit Vleugels & Vinnen. Ook met oliepastel ingekleurd en nat afgewerkt. De schubben werden met een gouden verfstift gemaakt en kregen elk met een witte verfstift een stip. Het zwart is opnieuw van een Staedler stiftje, meestal 0,1 en 0,05 mm. Tot slot hier een daar wat kleurpotlood.


;

Tigrakikker

Ook uit Vleugels & Vinnen. Posca verfstiften ken je allicht van dikke maten maar ze hebben ook een fijne penseelversie. Van deze tekening werden eerst alle zwarte lijnen aangebracht. Als alles droog was heb ik ze vooral met alcoholstiften ingekleurd en hier en daar met kleurpotlood bijgewerkt, bijvoorbeeld in de ogen.


;

Haaskapje

Gemaakt met Vleugels & Vinnen. Ingekleurd met Tombow penseelstiften en afgewerkt met kleurpotloden. Het oogje kreeg lichtpuntjes met een witte verfstift. Als je die niet hebt kan je de lichtpuntjes ook gewoon wit laten.


;

Surfboykever

Dit is helemaal niet zo moeilijk als het er uitziet. Eerst trok ik de zwarte lijnen van het lijf met Chinese inkt in een brede kalligrafische pen. Die kleurde ik langs de rand met bruin oliepastelkrijt. Dat bewerkte ik met een penseel en terwijl het nog nat was bracht ik accenten aan met een rood krijtje. Als alles weer droog was deed ik de arceringen. De grafische elementen zijn wrijfplaatjes. De kop kleurde ik met grijze stiften en met vette potloden, maat 4B en 8B.


;

Een gewoon vlindertje.

Hiervoor maakte ik een sjaboontje in papier met de vlindervleugel uit Vleugels & Vinnen. Door dat sjabloon bracht ik plakaatverf aan op een vers blad (zie onderste foto). Ik bracht dan verschillende patronen aan met kleurpotlood en gomde die telkens weer weg. De oranje dotten zijn Posca verfstift en de roze lijnen zijn markeerstift. Het lijfje werd met pen en Chinese inkt gemaakt.

One Trackback

  1. By Werken met oliepastel | insectOrama 13 Sep ’12 at 13:52

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>