Mennekes © 2010 insectOrama. All rights reserved.

Tips

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je potlood en papier nodig. Hoe groter je papier, des te grotere wezens je kunt tekenen. Bekijk eens rustig de tekenmallen en laat je fantasie werken. Er zijn genoeg vormen die je kunt combineren. Met het bijgevoegde potlood kan je meteen aan de slag. (Je kan ook een vulpotlood gebruiken maar die zijn breekbaar)

Leg de tekenmal op je papier en hou ze goed vast zodat ze niet verschuift. Volg met het potlood in je andere hand de binnenrand van de vorm die je wilt gebruiken.
(Je hoeft niet heel de vorm te gebruiken, soms heb je maar een deel nodig)

Als je een paar vormen gecombineerd hebt kan je de overlappende lijntjes uitgommen. (Niemand heeft gezegd dat je alleen de vormen uit de tekensjablonen mag gebruiken. Je kunt evengoed een blad van een boom, de vorm van je hand of andere dingen gebruiken die spontaan in je opkomen en die je kan tekenen.)


Als je klaar bent met de omtrek van je tekening kun je beginnen met het inkleuren. Alle disciplines zijn toegelaten en mogen ook gecombineerd worden. Stiften, kleurpotloden, waterverf, ecoline, … (Met je oude stiften kan je zachte achtergrondkleuren bekomen. & als je inkleurt werk je best van licht naar donker).

Eens je hier mee klaar bent kan je de omtrek van je wezen nog eens afwerken met een potlood of een fijne zwarte stift.

Kijk gerust rond op deze website. Klik onderaan op de categorie Tips, of kijk wat de Speciale Gasten er mee doen. Voor nog meer inspiratie kan je terecht op het Pinterest prikbord van insectOrama.


Leave a Reply

Your email address will not be published.
Required fields are marked:*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>